10 effektive måder at bruge video i din virksomhed

Vi har allerede argumenteret for, at det er vigtigt for virksomheder at tænke video ind i kommunikationsstrategien. Måske har I allerede produceret én video, som præsenterer jeres virksomhed og nu har I svært ved at se, hvordan video ellers kan bruges? Eller måske synes I, det virker uoverskueligt overhovedet at komme i gang med video. Her beskriver vi ti approaches til video, som de fleste virksomheder med fordel kan inkorporere i deres kommunikationsstrategi.

 

1. Gør tvivl til tryghed med testimonials

Hvis vi mennesker skal investere i et produkt eller i en virksomhed, har vi brug for at vide, at andre ligesom os selv ville gøre det samme. I en testimonial udtaler kendte eller helt almindelige mennesker sig positivt om en virksomhed eller et produkt. Bruges testimonials rigtigt, kan det være en uhyre effektiv metode til at skabe troværdighed og eliminere tvivl hos potentielle kunder – og i sidste ende konvertere varme leads til salg.

 

2. Fokusér på den gode sag

I takt med at moderne forbrugere bliver mere kritiske og får flere valgmuligheder at forholde sig til, bliver det kun mere væsentligt for virksomheder at sætte fokus på, hvordan de gør en forskel. Tager I socialt ansvar? Støtter I den grønne omstilling? Hvad går jeres overskud til? Tænk på OK Benzin, der er lykkedes med at skabe en stærk selvfortælling som dem, der gør en forskel for lokalsporten. Eller tænk på IRMA, som fremstår som det bæredygtige og kvalitetsbevidste valg i de fleste danskeres bevidsthed. Den form for markant storytelling i den gode sags tjeneste, er værd at bruge energi på, fordi den gode historie vejer tungt hos forbrugerne, hvis de skal identificere sig med og bruge penge på et brand.

 

3. Kom floskler til livs

9 ud af 10 virksomheder sætter prædikater som ’Ærlighed’, ’Teamwork’ og ’Professionalisme’ på sig selv. Problemet er bare, at kerneværdier på skrift fortæller meget lidt om, hvordan jeres arbejdsplads er i praksis. Her kommer kommunikationsbranchens læresætningen #1 til sin ret – nemlig: Show it don’t tell it. For hvis jeres kerneværdier for alvor skal ud over rampen, skal de være andet og mere end fem oplistede ord under fanebladet “vores værdier” på en hjemmeside. ’Den inspirerende leder’ eller ’manden på gulvet’ kan sætte personlighed på de fortærskede værdier og hæve jeres virksomhed over konkurrenternes.

 

4. Ta’ ansvar med en Q&A

Q&A, ’Questions & Answers’ har et stort potentiale som video-content, simpelthen fordi målgruppen kan få svar på tvivlsspørgsmål angående en virksomhed og dens produkter, samtidig med at virksomheden signalerer ansvar og kan minimere fejl. En Q&A-video kan bruges som content på sociale medier og være med til at forlænge besøgstiden på jeres hjemmeside. Mange virksomheder samler de hyppigst stillede spørgsmål i en skriftlig FAQ (Frequently Asked Questions), men det kan bestemt være en fordel at inkorporere dem i video for at give mere interessante og uddybende svar.

 

5. Få foreviget kvalitetsfuldt materiale med eventvideo

Eventfilm er bevismateriale på, at en begivenhed har fundet sted. Det kan man som virksomhed drage nytte af. Med andre ord er det en måde at gøre eksisterende offline aktiviteter til kvalitetsfuldt online marketingsmateriale. Eventvideo kan eksempelvis være relevant ved produktlanceringer, fejring af mærkedage eller ved afholdelsen af et seminar, hvor virksomheden agerer ekspert. De, der var til stede, bliver mindet om det gode udbytte af dagen og vigtigst; de, der ikke var til stede, kan nu også få glæde af virksomhedens arrangement og ekspertise. Ligesom Q&A’s har eventvideoer stort potentiale til brug på SoMe-platforme.

 

6. Skab interesse med årsrapport- og resultatfilm

Mange forbinder årsregnskaber med noget internt og ’kedeligt’. Netop derfor er det en god idé at lave Annual Rapport-film henvendt til alle de interessenter, der normalt ikke læser årsregnskaber, eksempelvis bestemte kunder, leverandører eller samarbejdspartnere. Det er en god mulighed for at få de vigtigste informationer i regnskabet, som der i forvejen bruges mange ressourcer på, bredt ud. Det er en måde at fortælle alle, hvordan jeres virksomhed gør en forskel, og hvorfor den er værd at investere i.

 

7. Tutorial til tilfredshed

Vi må heller ikke glemme potentialet af tutorial-film. Denne type video viser kunder, hvordan man bruger en virksomheds produkt eller giver konkrete tips inden for et fagområde. På den måde kan en virksomhed fremstå kundeorienteret og sikre, at dens produkter håndteres korrekt for dermed at sikre tilfredse kunder. Samtidig kan de mere generiske tutorials med gode råd få en virksomhed til at fremstå som markedsleder, der er med til at fremme viden.

 

8. Brug sponsorvideo til at vise engagement

Hvis jeres virksomhed sponsorer personer, foreninger eller begivenheder, er det en oplagt mulighed at producere en video om sponsoratet. Denne type film er med til at sende et stærkt signal om jeres engagement ved at vise, at I bakker op om aktiviteter og interesser, som målgruppen kan identificere sig med. Og to ekstra til din HR-afdeling

 

9. Få fat i de rette medarbejdere med employer branding

Hvilken virksomhed er ikke interesseret i at få fat i de helt rigtige medarbejdere? Ved at bruge medarbejdere som ambassadører i video (i trådt med punkt 3), er det muligt fremvise jeres virksomhed, produkter og arbejdsmiljø på en attraktiv måde for dermed at kunne tiltrække og rekruttere de mest relevante medarbejdere.

 

10. Byt personalehåndbogen ud med en onboardingvideo

Når I har lavet en god præsentationsvideo, en velfungerende Q&A-video og måske endda eksperimenteret med eventvideoer og ’den gode sag’-video, så har I et godt fundament til fremtidige ansatte. Det virker bedre end en kedelig personalehåndbog. PressConnect hjælper virksomheder i toppen af dansk erhvervsliv med at implementere videomediet succesfuldt for en tidssvarende og vindende kommunikationsstrategi. Det kan vi også hjælpe jer med.